Sunday 3 July 2011

Patent ki stoji za neverjetno novo brezžično tehnologijo direktorja OnLive-a Steve-a Perlman-a

Steve Perlman je imel prav, ko je govoril o tem da je treba vprašati pravilna vprašanja. Način kako ta neverjetna nova brezžična tehnologija deluje je da aktivno izniči interferenco na transmiterju, namesto da samo maksimira prejeti signal, je kreativen nov način pogleda na utilizacijo kanalov.

Je oblika prostorskega multipleksinga, z dodatno matematiko na vrhu. Izpeljejo množico koeficientov ki opisujejo kanal od vsakega transmiterja do vsakega sprejemnika. Potem pa nastavijo vrednosti kanalov v matrici tako da ciljajo nule v prenosu za določen kanal proti sprejemnikom ki ga nočejo sprejeti.

To omogoča oddajanje več signalov tistim ki jih potrebujejo, in preprečuje oddajanja signalov tistim ki jih ne potrebujejo. To deluje z mnogimi transmiterji, do mnogih sprejemnikov, vse to hkrati, in medtem se matrica koeficientov posodablja.

Kapaciteta kanala je proporcionalna razmerju Signal/Šum. Če je posamezen prenesen signal 20 db nad šumom, in lahko znižaš nivo interference pod to vrednost, bi lahko dobil 100-kratno pasovno širino za določen sistem in ta tehnologija zmore prav to.

OnLive ustanovitelj in direktor Steve Perlman uradno imenuje njegovo neverjetno novo brezžično tehnologijo DIDO => Distributirana-Input-Distributirana-Output tehnologija.

Tu je povezava do patenta, uživaj v čitanju.

No comments:

Post a Comment