Saturday 2 July 2011

Steve Perlman razkril neverjetno novo brezžično tehnologijo

To je video OnLive direktorja Steve-a Perlman-a ki govori kot absolvent inžinirske šole Columbia. Govori o tem kako je nastala Mova CONTOUR, kako onlive in o načrtih za računalnike v oblaku. Najzanimivejši del pa pride proti koncu, kjer Steve razkrije neverjetno novo brezžično tehnologijo, ki se razvija v Rearden Companies inkubatorju. Steve pravi da ima ta nova brezžična tehnologija latenco manj kot milisekunda do dveh milj oddaljenosti, dve milisekundi latence na razdalji 30 milj in možen doseg do 250 milj. Ta tehnologija tudi ne potrebuje baznih postaj, ne bazira na trenutni brezžični tehnologiji in omogoča poceni radije in antene. Njegova razlaga kako to deluje je, večje število radijev lahko deluje na isti frekvenci in vsak uporabnik ima okoli svojega telefona majhni elektro-magnetni mehur, ki ga lahko ti radiji neposredno naslavljajo na isti frekvenci. Klasične brezžične antene bi sprejele samo šum, če bi skušale razbrati te signale.

To je nekaj velikega. Pri Reardenu delajo pametni in out-of-the-box misleči ljudje.

Rearden v bistvu poskuša omogočiti uporabo onlive storitve na brezžičnih omrežjih, kot izgleda Rearden razvija komplementarne tehnologije kot so Mova Contour, onlive in zdaj ta nova brezžična tehnologija.

OnLive ustanovitelj in direktor Steve Perlman uradno imenuje svojo neverjetno novo brezžično tehnologijo DIDO => Distributirana-Input-Distributirana-Output tehnologija.

Več informacij o patentu za to neverjetno novo brezžično tehnologijo je tukaj in Rearden že namerava ustanoviti podjetje ki bazira na tej neverjetni novi brezžični tehnologiji.

Steve je zanimiv govornik in tisti del videa v katerem govori o novi brezžični tehnologiji se začne proti koncu videa. Video je dolg, ampak postaja bolj zanimiv z minute v minuto, tega videa ne smeš zamuditi.

No comments:

Post a Comment